Monday, 15 April 2013

PESTA BUKU 2013..

Jom beramai-ramai kita pergi  PESTA BUKU....
Untuk maklumat lanjut:
 
Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur adalah acara pesta buku tahunan yang terbesar dan penting di negara ini. Ia melibatkan bukan sahaja dari penerbit-penerbit tempatan, malahan juga penerbit-penerbit dari negara-negara ASEAN dan antarabangsa .

 Majlis Buku Kebangsaan Malaysia (MBKM), Kementerian Pelajaran Malaysia dengan kerjasama enam (6 ) Persatuan Industri Buku di Negara ini akan menganjurkan Pameran Buku Antarabangsa ke 32, dengan tema "Dunia Tanpa Sempadan". Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2013 ini berlangsung seperti berikut:
Tarikh : 26hb April 2013 hingga 5 Mei 2013
Tempat : Dewan Tun Hussein On, Dewan Tun Dr Ismail, Dewan Tun Razak 3, 4 dan Legar Putra Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur.
Masa : 10.00 pagi 9.00 malam
 
Upacara pembukaan Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur ke 31 ini akan diadakan pada 27 April 2013 pada jam 3.00 petang di Pentas Utama, Legar Putra, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur.

2 comments:

 1. MAk su nak buku tajuk Anthem. Hlovate. Suh abah beli. Nt maksu topup. Kat Kuantan ada pesta buku Big Bad Wolf (pesta buku terbesar). bermula 25 - 29 april kt zenith. Buku serendah RM 3 ada dijual...

  Ajak abah dtg sini pas g PBAKL okeh!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tengoklah nanti macam mana.. Maksu pi tak pesta buku
   kat kuantan tu. Tak nak ke pergi pesta buku kat KL??

   Delete